Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Àngel Priego Luque


1.- Per què vas triar el nostre hospital per fer la residència?
Vaig triar el servei d’Hospitalització d’Aguts i la Unitat d’Atenció Precoç de l’Institut Pere Mata per realitzar la meva rotació externa per diversos motius.
En primer lloc m’interessava conèixer amb més detall les dinàmiques i formes de treballar pròpies d’un hospital monogràfic en Salut Mental, amb gran volum de pacients.
La residència l’estic finalitzant a un hospital generalista, que en aquests moments no compta amb un servei de psicologia pròpiament dit adscrit a la Unitat d’Hospitalització.
Per a la segona part de la meva rotació externa vaig sol·licitar l’Equip d’Intervenció Precoç perquè m’interessen les patologies i estats mentals que s’aborden i aquesta és una unitat especialitzada. Per altra banda també em brindava l’oportunitat de conèixer part de la xarxa externa de l’hospital.
 
2.- Quins han estat els punts forts de la teva formació?
Durant la meva estada a la Unitat d’Aguts de l’Institut Pere Mata destacaria la varietat i quantitat de pacients que s’atenen, l’abordatge que se’n fa amb psicopatologia activa i florida, el treball en equip i la calitat humana de l’equip que forma la unitat.
De la meva experiència en Equip d’Intervenció Precoç resaltaria l’alt grau d’especialització, el seguiment intensiu i multidisciplinar dels pacients, la seva vocació investigadora i com no el bon ambient de treball que es respira al servei.
 
3.- Aconsellaries aquesta experiència a altres potencials residents?
Sens dubte. En aquesta rotació he tingut l’oportunitat d’observar i intervenir en diferents moments de la malaltia, en ocasions en un mateix pacient, en situació aguda i després en fase d’estabilització i ambulatòria.
 
4.- Quins són els teus projectes quan finalitzis la residència?
El meu projecte immediat en acabar la residència és treballar a la Unitat de Rehabilitació Hospitalària de l’Institut Pere Mata. Paral·lelament m’agradaria continuar amb la formació cursant algun Màster d’especialització.
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES