Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Un grup d’estudiants de la Salle realitza un voluntariat a la URH

Un grup d’estudiants de la Salle han realitzat un voluntariat a la Unitat de Rehabilitació Hospitalària de l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata. Durant 4 sessions de dues hores de durada (dimarts i dijous de 17:30 a 19:30) han fet dos tallers d’oci: un de cuina americana i un taller de noves tecnologies (Wii i Play). A cada taller hi han assistit un total de sis usuaris.
 
Aquesta proposta de voluntariat va sorgir arran d’una xerrada de sensibilització i lluita contra l’estigma que van realitzar els usuaris del projecte Salut Ment i Tal a les classes de 4t d’ESO de l’escola La Salle de Reus. Els alumnes es van interessar per realitzar aquest voluntariat a l’HU Institut Pere Mata, de manera que es van reunir amb dues terapeutes ocupacionals de la URH per supervisar aquest voluntariat, que s’enmarca dins el projecte FAIG.
 
El projecte FAIG és comú a tots els centres de La Salle Catalunya, i neix com a una resposta a les noves situacions i demandes de l’entorn que es troben els estudiants. Els objectius principals del projecte FAIG és ajudar a l'alumne a ser crític, innovador, creatiu, emprenedor, fexible, comunicador, gestor de coneixements i gestor de tecnologia. És un projecte que es du a terme entre els cursos de 1r i 4t de l’ESO, però, en el cas de 4t es presenta com a aprenentatge servei.
 
L'aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat, en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. Per tant, és un projecte educatiu amb utiitat social. Es podria definir com una activitat complexa que integra el servei a la comunitat amb l'aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors.
 
És un fet molt rellevant ja que és la primera vegada que es realitza un voluntariat a l'Institut Pere Mata per part de menors d'edat, i el resultat ha estat molt satisfactori per ambdues parts.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES