Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Un taller de reparació bicicletes per afavorir la inserció i lluitar contra l'estigma

Persones usuàries de l’Hospital de Dia d'Adults de Reus de l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata, amb professionals del servei, inicien una nova experiència terapèutica i de lluita contra l'estigma: realitzar un taller per reparar bicicletes usades per poder-les vendre a un preu simbòlic i així fer arribar aquest producte a col·lectius o persones que disposen de pocs recursos econòmics.
 
Per poder posar en marxa la iniciativa han comptat amb el projecte “Bicis per la vida” de la Fundación Alberto Contador, que té el suport de la Fundación Seur i Škoda. 
 
Així, avui, 18 de desembre, la Fundación Alberto Contador ha fet lliurament a l’Hospital de Dia de 20 bicicletes. 10 d’aquestes serviran per iniciar el taller de reparació de bicicletes i les altres 10 ja estan reparades i posades a punt, es faran servir per realitzar activitats comunitàries, saludables i significatives a l’Hospital de Dia, com ara sortides en bicicleta.
 
El taller de reparació de bicicletes i les activitats socials i esportives amb la bici són una iniciativa que neix de l’observació de necessitats i de l’exploració d’interessos ocupacionals de les persones que assisteixen a l’Hospital de Dia, i s'emmarquen en el seu procés de recuperació ocupacional. Per conèixer la disponibilitat de les persones es va realitzar una enquesta en línia que ha permès conèixer el seu interès pel món de la bici, i poder orientar i fer projectes específics amb cadascuna tenint en compte el seu interès, la seva forma física, etc.
 
Pel que fa al taller de reparació de bicicletes, a banda de les primeres 10 donades per la Fundación Alberto Contador ,que permeten iniciar-lo, l’Hospital de Dia comença també una campanya de recollida de bicicletes usades, per tal d’arranjar-les i posar-les a punt per després donar-les una segona vida venent-les a un preu solidari a persones amb recursos limitats. Els diners recaptats serviran per adquirir materials i les eines necessàries per a reparar més bicicletes. Les persones que vulguin contribuir a la iniciativa amb bicicletes que ja no facin servir s'han de posar en contacte amb l’Hospital de Dia mitjançant el correu electrònic pujolv@peremata.com
 
Aquest és un projecte dissenyat per les terapeutes ocupacionals de l’Hospital de Dia, que persegueix diversos objectius:
 
  • Millorar la salut física i fomentar hàbits saludables de les persones
  • Afavorir el procés de recuperació ocupacional de les persones
  • Lluitar contra l'estigma mitjançant l'aportació social que faran les persones participants en el projecte reparant bicicletes i posant-les a disposició de persones amb pocs recursos
  • Promocionar l'ús de la bicicleta com un mitjà de transport sostenible i que contribueix a millorar la qualitat ambiental i la mobilitat de la ciutat.

Per donar a conèixer i dinamitzar el projecte es fomentarà la participació a través de les xarxes socials de l’Hospital de Dia a Facebook (https://www.facebook.com/hda.reus) i Instagram (https://www.instagram.com/hda_reus/) per trobar un logotip i un nom que representin l'esperit del projecte.
 
L’Hospital de Dia
És un centre d'hospitalització parcial on es fan tractaments actius i intensius de mitja durada, que es basen en l'abordatge interdisciplinari (infermeria, psicologia, psiquiatria, teràpia ocupacional i treball social) per donar una resposta integral (biopsicosocial) als problemes de salut mental.
 
 
 
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES