Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El Centre de Dia del Vendrell triplica la participació dels usuaris a Apropa Cultura

Fa quatre anys, el Centre de Dia del Vendrell de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata es va adherir a Apropa Cultura, un programa d’iniciativa d’oci cultural inclusiu per entitats socials, facilitant la participació dels usuaris en activitats culturals.
 
Vam començar amb les activitats de Vilanova i la Geltrú, doncs era la localitat més propera a El Vendrell que oferia aquest programa; la distància geogràfica va ser una dificultat. Fa dos anys l’Ajuntament del Vendrell va començar a oferir Apropa Cultura, la qual cosa va facilitar l’accés als nostres usuaris.

Volem destacar els aspectes d’inclusió en la comunitat i utilització de dispositius normalitzats en la mateixa. S’ha objectivat una tendència a l’increment de la participació en aquest programa dels usuaris , i una mobilització del seu entorn relacional.

Durant el primer semestre de l’any, s’assistiran a un total de sis actes de teatre i música als diferents dispositius culturals de la localitat. S’ha triplicat la participació dels usuaris del centre i s’han reservat més de 50 entrades. Tot plegat ha generat que aquest grup d’usuaris i els seus acompanyants (famílies i amics) es trobin fora de l’horari del centre, afavorint les relacions interpersonals, quedant abans de l’espectacle en entorns no assistencials, intercanviant els mòbils, establint distribució de responsabilitats ( encarregat per ocupar-se dels diners i les entrades, etc). Així, es fonamenta un entorn de compromís ( hora de la trobada), apoderament de les persones afavorint la desestigmatització i finalment es gaudeix de la companyia i de l’espectacle.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES