Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Es publica un article a la revista internacional Schizophrenia Research

Investigadors del grup de Psicosi Incipient del l’institut Pere Mata i IISPV han publicat un article titulat “The relationship between the level of exposure to stress factors and cannabis in recent onset psychosis” en la revista internacional Schizophrenia Research amb un factor d’impacte de 3.98.

Els resultats de l’estudi indiquen que existeix un efecte acumulatiu entre l’exposició a factors ambientals com son el maltractament infantil, els esdeveniments vitals i el consum de cànnabis en la psicosi. De manera que la exposició a 2 o 3 factors augmenta el risc de patir un trastorn psicòtic 7.5 vegades i 26 vegades respectivament. A més, els resultats de l’estudi també indiquen que el risc a patir un trastorn psicòtic està associat als nivells més alts d’exposició a aquests factors, mentre que l’exposició lleu no aporta un augment de risc significatiu.
 
Per tant també es demostra un efecte dosi -resposta en quant a l’exposició a factors de risc ambientals en el risc de psicosi. Aquest estudi té rellevància també, al ser un dels pocs estudis sobre exposició a factors de risc estressants i cànnabis en països del Sur d’Europa, ja que la majoria d’investigacions en aquest camp s’han realitzat en països nord-europeus i anglosaxons. Els interessats en llegir article poden accedir al seu contingut aquí.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES