Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Resident PIR de l'HU Institut Pere Mata participa en el XXIII Congrés de Patologia Dual a Sevilla

Alba Navarrete Briansó resident de 3r any de psicologia clínica de  l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), va presentar els resultats de la seva investigació en format  pòster en el 23º Congrés de Patologia Dual, organitzat per la Societat Espanyola de Patologia Dual els dies 25 al 27 de novembre a Sevilla.
 
Són coautors d’aquest treball: Clàudia Morelló, Elvira Ortega,  Maria Boluda, Silvia Bravo, Nuria Sánchez, Elisabet Vilella i Alfonso Gutiérrez-Zotes.
 
Amb el títol “Consumo de cocaína y cannabis: relación con el Inventario de Personalidad para el DSM-5 (PID-5) y la Evaluación Estadarizada de la Gravedad del Trastorno de Personalidad (SASPD)”, aquest estudi és el primer a analitzar les diferències entre el grup de consum i no consum de cocaïna i cànnabis segons les dimensions de personalitat valorada amb el PID-5  i la seva gravetat avaluada amb el SASPD. L’estudi s’ha realitzat en una mostra de 70 pacients amb diagnòstic psiquiàtric heterogeni atesos a l’HUIPM. Els resultats indiquen que el consum de cocaïna es relaciona amb totes les dimensions de personalitat del PID-5 (Afectivitat Negativa, Desapego, Antagonisme, Desinhibició i Psicoticisme) i amb la gravetat del trastorn mentre el consum de cànnabis es relaciona solament amb les dimensions d’Antagonisme, Desinhibició i Psicoticisme.
 
Aquests resultats posen enrelleu la importància de considerar les dimensions de personalitat en persones consumidores de cànnabis i cocaïna a l’hora de la comprensió i la planificació del tractament.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES