Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Intervenció farmacològica en adults amb TEA

 
La Dra. Yolanda Alonso, cap d'estudis de la Unitat Docent Multidisciplinar de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM) i psiquiatra adjunta del Centre de Salut Mental d'Adults (CSM) de Reus, va realitzar el passat 25 de setembre una conferència a l'Associació Asperger-TEA de Camp de Tarragona.
 
El títol de la conferència va ser "Intervenció farmacològica en adults amb TEA". S'hi va fer una revisió sobre l'origen del trastorn, símptomes clínics nuclears i associats, criteris diagnòstics actuals i intervenció farmacològica.
 
Dins d'aquesta última part es va incidir en el fet que, de moment, no hi ha un tractament farmacològic específic per als símptomes nuclears del Trastorn de l'espectre autista (TEA), però sí per als símptomes associats com són la depressió, ansietat, alteracions del son, conductes agressives, hiperactivitat, pensaments obsessivocompulsius, epilèpsia, etc. Com a conclusió final es va remarcar la importància d'utilitzar el tractament farmacològic sempre associat a teràpies psicoeducactives, socials i conductuals.
 
Per finalitzar, hi va haver un espai on els assistents van poder fer preguntes i intercanviar experiències.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES