Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La prevenció dels trastorns alimentaris en la jornada de formació de l’HU Institut Pere Mata

 

El proper 26 d’octubre tindrà lloc la Jornada Trimestral de Formació de l’Hospital Universitari (HU) l’Institut Pere Mata centrada en els trastorns de la conducta alimentària, que tractarà de la prevenció, les necessitats de les persones afectades, els tractaments efectius i recursos existents.

El psiquiatre i psicòleg Josep Toro, que també és professor emèrit de Psiquiatria de la Universitat de Barcelona, farà una conferència inaugural, a les 9.15 hores, titulada “Per què les adolescents?”, ja que aquests trastorns afecten majoritàriament el col·lectiu de noies adolescents i joves.

A continuació, el psiquiatre i especialista en trastorns alimentaris Vicente Turón moderarà una taula rodona sobre necessitats i recursos per atendre les persones afectades ja siguin adolescents i joves o persones adultes. Hi intervindran Esteve Martínez, psicòleg clínic del Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Juvenil de l’Hospital Clínic de Barcelona; Albert Feliu, pediatre endocrinòleg de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus; Joan Peña, psiquiatre i cap de l’Àrea de Psiquiatria d’enllaç de l’HU Institut Pere Mata; i Jordi Salas, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV),  director del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans i membre de la Xarxa d’Experts de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; a més de Jordi Blanch, psiquiatra i coordinador mèdic de la Unitat de Mitjana Estada per al tractament dels trastorn de la conducta alimentària Numància Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Sobre les 12.15 hores, el psicòleg clínic i cap de l’Àrea de Comunitària Infantil i Juvenil de l’HU Institut Pere Mata, Jordi Peris, moderarà una segona taula rodona centrada en “l’Estat de l’evidència”. Hi participarà per un costatGuillem Feixas,  catedràtic en la Universitat de Barcelona del Departament de Psicologia Clínica i Psicobiologia, que exposarà l’evidència de la psicoteràpia en el tractament dels trastorns de la conducta alimentària. L’altre participant de la taula serà el psiquiatre Vicente Turón, que se centrarà en la prevenció.

La jornada de celebrarà en l’Àula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV a Reus, i la presentació i cloenda aniran a càrrec del psiquiatre i gerent de l’HU Institut Pere Mata, Francesc Xavier Arrufat.

Els factors de la conducta alimentària són patologies d’origen multifactorial, en la que intervenen factors genètics, biològics, de personalitat, familiars i socioculturals. A més, tenen un fort impacte en la salut pública pels costos directes (diagnòstic, tractament…) i sobretot pels indirectes (pèrdues econòmiques causades per la malaltia a la persona afectada i al seu entorn social), i per la important pèrdua de qualitat de vida per a les persones amb aquests trastorns i per a les seves famílies.@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES