Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Xerrada sobre l’atenció a la Salut Sexual i Reproductiva

 
El passat dijous 23 de gener i dintre del Programa de Formació Multiprofessional de residents que organitza la Unitat Docent de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), es va realitzar una sessió per part del Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Reus. Aquest servei va néixer a Catalunya l’any 1990 com una estructura de suport als equips d’Atenció Primària (AP) de salut i actualment hi ha 42 unitats al territori.
 
L’ASSIR de Reus dona assistència a 8 centres d’AP on s’ofereix consell i assessorament reproductiu, mètodes contraceptius, control d’infeccions de transmissió sexual, prevenció del càncer de coll uterí i  mama, identificació de violència vers les dones i atenció maternoinfantil. Aquest servei està dirigit a tota la població, però desenvolupa una activitat especialment intensa amb els joves a traves de la “Tarda Jove”.
 
L’equip assistencial està format per Inma Albert (psicòloga) i Inés Sombrero (infermera especialista). Des de Psicologia la intervenció se centra en l’assessorament i suport en disfuncions sexuals (ejaculació precoç o retardada, vaginisme, anorgàsmia, impotència,…), conflictes amb l’orientació sexual (homosexualitat), problemes psicològics pre i post avortament i pre i post cirurgia genital o mamària. Des d’Infermeria es realitza un control regular de l’embaràs i el postpart fent especial èmfasi en la detecció de factors de risc com la violència masclista, problemes de salut mental o el consum d’alcohol i altres drogues.
 
Per finalitzar, va haver un torn obert de preguntes on tots els assistents van participar activament fent una valoració molt positiva de la xerrada.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES