Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Activitat física i recursos comunitaris al Servei de Rehabilitació Comunitària d'Amposta

L’activitat física està relacionada estretament amb la salut i el benestar de la persona. Es per aquest motiu, que des del Servei de Rehabilitació Comunitaria de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre d’Amposta, apostem per l’exercici físic i els hàbits saludables a través de la utilització de serveis i recursos normalitzats a la comunitat.
 
Una vegada a la setmana i d’octubre fins a juny, es realitza l’activitat d'esport i de piscina al complex poliesportiu d’Amposta.
 
L’activitat física és una eina de prevenció i un mitjà rehabilitador, que ajuda a mantenir l’equilibri físic i mental per a un desenvolupament més harmònic en les diferents Activitats de la Vida Diària. Per aquest motiu i per la tendència a unes rutines sedentàries que presenten una part important de les persones afectades per una malaltia mental, s’intenta que l’exercici físic estigui present en els diferents processos de rehabilitació psicosocial. La importància del programa d’esport, a part del coneixement d’un deport específic, recau en l’activitat física que es deriva de cada sessió, aspectes bàsics de convivència, cooperació, compliment de normes, entre altres.
 
La piscina, amb el medi aquàtic, facilita la pràctica d’exercici físic a usuaris que poden mostrar dificultats per realitzar activitats esportives en altres espais i permet el treball de forma harmònica de múltiples components de la persona.
 
El fet d’utilitzar serveis comunitaris permet la interacció social i el desenvolupament en un entorn de treball diferent a l’habitual, així com potenciar un estil de vida saludable, fomentant la pròpia autonomia."


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES