Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L'Institut Pere Mata, en el 35è Congrés de la Sociedad Española de Calidad Asistencial

Se celebra a Tarragona del 18 al 20 d’octubre conjuntament amb la 19ª Jornada anual de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial
 
L’Institut Pere Mata estarà present del 18 al 20 d’octubre en el XXXV congrés de la Sociedad Española de Calidad Assistencial (SECA) i en la XIX Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial (SCQA), que tindrà lloc a Tarragona, mitjançant la presentació de diverses aportacions científiques i participant de forma activa en la seva organització i els seus continguts.
 
Hi participen en Francesc Xavier Arrufat, gerent de l’Hospital Universitari Pere Mata com a membre  del comitè organitzador del congrés i  Cori Juanpere, psiquiatra Adjunta a la Direcció Mèdica de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, com a membre  del comitè científic., a la vegada que és vocal de la Junta de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial.
 
Paralel·lament C Juanpere  moderarà una taula temática,  el 19 d’octubre titulada “Atención integrada: clave en la adecuación y la eficiencia”, en la que participen professionals de diferents àmbits com son Roberto Nuño de la Deusto Business School Healt, Josep Pifarré del GSS Hospital Universitari Santa Maria i Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Clara Pareja de l’àmbit d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut i Josep Espaulella del Consorci Hospitalari de Vic , que exposaran diversos aspectes en relació a l’atenció integrada des de la cronicitat, la pràctica clínica, l’atenció primària o l’àmbit  de la geriatria.
 
Altres professionals de l’HU IPM realitzaran  diverses aportacions científiques una d’elles a càrrec de Jordi Muntané, Director d’infermeria, que tractarà sobre  “La seguridad clínica: el trabajo de los profesionales de enfermería en los errores de medicación”. La seguretat del pacient és un dels pilars fonamentals amb la qualitat assistencial. Un dels seus punts de treball son els errors de medicació. En els últims 5 anys em fet un seguiment als errors d’administració de medicació, aquest seguiment ens ha permès anar creant accions de millorar per tal d’anar reduint la incidència amb aquests tipus d’error.” José Palma Ordoñez, metge adjunt de la Residència Monterols, de l’HUIPM presenta una comunicació titulada “Reducción de las contenciones usadas como medida preventiva de las caidas”. En ella es mostra com entre setembre de 2016 i febrer de 2017, el Centre Sociosanitari Monterols ha reduït un 64 per cent les immobilitzacions o contencions als usuaris.
 
En el congrés, sota el lema “menos es mas” es vol abordar la temàtica de l’adequació i eficiència mostrant els avenços en totes les dimensions de la qualitat assistencial


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES