Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Sabies què deixar de fumar millora la salut mental? Els professionals de la salut et podem ajudar

 
El Centre Sociosanitari Monterols rep el nivell bronze de la Xarxa Hospitalària Catalana d'Hospitals sense Fum (XCHsF). Aquesta certificació és un reconeixement a la tasca que es realitza en el control del tabaquisme en el centre.

En concret, aquest centre sociosanitari de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, ha aconseguit el nivell de Bronze, d'acord amb els criteris de qualitat de la GNTH-Global Network for Tobacco Free Health Care Services, que tenen validesa fins al 2025. 

Per aconseguir aquesta certificació hi ha un seguit de criteris a tenir en compte com són: enquesta de prevalença de consum de tabac entre els treballadors, percentatge de professionals del centre que han rebut ajuda per deixar de fumar, també persones usuàries ateses, fàrmacs per al tractament del tabaquisme, senyalització dels espais, presència de signes de consum (no hi ha burilles, olor de tabac...), formació del personal assistencial, comunicació i sensibilització, entre d'altres.

Hi ha 4 nivells d'acreditació: membre, bronze, argent i or.

L'objectiu de la XCHsF és assessorar els centres sanitaris en la implementació de mesures de control del tabaquisme que assegurin un ambient saludable per a tothom. Els professionals sanitaris del Centre Sociosanitari Monterols, de l'Institut Pere Mata, compten amb la formació en cessació tabàquica i suport en programes d'ajuda per deixar de fumar.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES