Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

964 persones inscrites a la caminada popular de Reus per la Marató a favor de la Salut Mental

 
Avui, 12 de desembre, hi han inscrites 964 persones a la caminada popular a Reus per la Marató de TV3 per la Salut Mental, organitzada per Reus Esport i Lleure amb la col·laboració de l'Associació Salut Mental Dr. Tosquelles i l'Institut Pere Mata.
 
Ha començat a la Plaça Anton Borrell on estava tocant diverses peces la banda de cornetes i tambors Verge de Misericòrdia, esperant a que s'omplis de participants la plaça.
 
Just abans de la sortida, una activista per la salut mental, en nom de l’Associació Francesc Tosquellles ha fet un breu parlament d’agraïment a la Fundació de la Marató per la seva tasca en favor de la recerca, en aquest cas per la salut mental, a l’Ajuntament de Reus per la seva col·laboració i a totes les persones participants pel seu suport.
 
La caminada tenia una versió curta de 5,5 km i una llarga de 10km. Ambdues tenien la sortida i l’arribada a la plaça Anton Borrell i compartien part del recorregut fins al Pavelló dels Distingits, on es podien fer donacions i on es proposava als participants enganxar als arbres del jardí cintes de colors (blaves, verdes, vermelles o grogues) amb missatges contra l’estigma i a favor de la salut mental. Tu ets el teu propi heroi, el meu projecte de vida, eliminem estigma o vull trencar barreres eren els missatges amb què han quedat guarnits els arbres en aquesta activitats organitzada per l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.
 
A més, a la plaça Anton Borrell, l’Hospital Universitari Institut Pere Mata ha muntat una parada on es venien objectes elaborats per persones usuàries dels diferents serveis de salut mental a favor de la Marató i també hi havia a la venda en favor de la Marató les bicicletes reciclades en el marc del projecte Rodamón, en què persones usuàries de l’Hospital de Dia de Salut Mental reparen i recuperen i bicicletes de segona mà com a part del seu procés de rehabilitació ocupacional.
 
La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, i els regidors Teresa Pallarès, Dani Rubio i Carles Prats han estat entre les personalitats que han donat suport a aquest acte amb la seva presència a la sortida.
 
 
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES