Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Trastorns de la Conducta Alimentària

 
El 26 d’octubre de 2017 tindrà lloc la propera Jornada Trimestral de Formació que organitza l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i que en aquesta ocasió tractarà sobre els Trastorns de la Conducta Alimentària.
 
Els trastorns del comportament alimentari (TCA) són patologies d’etiologia multifactorial on intervenen factors genètics, biològics, de personalitat, familiars i socioculturals. Afecten majoritàriament noies adolescents i joves.

Es tracta d’un problema de salut pública pels seus costos directes (diagnòstic, tractament i supervisió o control) i encara més els indirectes (pèrdues econòmiques causades per la malaltia al pacient i al seu entorn social) que suposen un alt cost econòmic i una important pèrdua de qualitat de vida per a les persones afectades i les seves famílies. Són patologies amb elevada comorbiditat mèdica i psiquiàtrica.

Un aspecte clau és la prevenció, tenint en compte els factors de risc associats. L’abordatge requereix un model assistencial basat en l’evidència, protocols, professionals multidisciplinaris ben formats i recursos adequats.

La coordinació de la jornada va a càrrec del Dr. Xavier Francesc Arrufat, psiquiatre i Gerent de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, i del Dr. Joan Peña, psiquiatre i Cap de l’Àrea de Psiquiatria d’enllaç de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES