Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

200 professionals i estudiants a la jornada trimestral del GPM sobre Estimulació Multisensorial

 
Si a més dels problemes de salut mental, de comunicació i cognitius que presenten les persones que atenem en els nostres serveis hi afegim els problemes en el seu processament sensorial, la seva interpretació del món pot arribar a desencadenar greus problemes de comportament.
 
L'estimulació sensorial (ja sigui espontània o controlada) consisteix en proporcionar a la persona la possibilitat de poder-se comunicar amb el seu entorn segons les seves necessitats i capacitats i a més contribuir amb un major benestar emocional.
 
Amb aquestes premisses es va desenvolupar la jornada trimestral de formació del Grup Pere Mata, que en aquesta ocasió va abordar el tema de l'Estimulació Multisensorial. La jornada que va tenir lloc el passat dia 18 de Febrer, ha estat tot un èxit i ha comptat amb la presència de més de 200 professionals i estudiants de diferents entitats del territori.
 
En gran part l'èxit ha estat a causa de que les jornades tenien un component altament pràctic ja que han estat dissenyades pel grup de treball en estimulació sensorial de Villablanca Serveis Assistencials, Fundació Villablanca i Villablanca social.
 
En la primera part de la jornada es va fer referència a les bases neurofisiològiques de l'estimulació multisensorial, a càrrec del neuropsicòleg i professor de la Universitat Autònoma de Madrid, Francisco Rodríguez. També es va abordar el perfil sensorial en el Trastorn de l'Espectre Autista, a càrrec de la Sara Jorquera, terapeuta ocupacional i psicomotricista del Centro Aytona de Atención Primaria y Desarrollo Infantil, de Madrid.
 
En la segona part, des de els diferents serveis de Villablanca, diversos professionals  van explicar els tipus d'entorns multisensorials que es poden crear i les diferents estratègies generals per a la intervenció sensorial en Discapacitat Intel·lectual.
 
La Jornada va finalitzar amb diferents experiències pràctiques d'intervenció multisensorial en casos greus.
 
La massiva assistència i l'alt nivell de les ponències i comunicacions presentades durant la Jornada van fer que fos un espai de debat i d'interès tant a nivell clínic com també de futures intervencions i investigacions que es puguin desenvolupar en aquest camp.
 
 
 
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES