Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Grulles de paper que volaran cap a “La Marató” de TV3

 
Des de l’equip de Teràpia Ocupacional de la Unitat de Rehabilitació Hospitalària de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus hem promogut la participació al projecte que es realitza anualment “1 origami 1 euro” de la Fundació MGC que consisteix en la donació per part d’aquesta fundació d’un euro per a la Marató de TV3 per cada origami realitzat. Des de la nostra unitat un grup de persones usuàries s’ha implicat molt en aquest projecte aprofitant el seu temps de lleure per a realizar-les i animant a la resta de companys a participar. El resultat d’aquest gran treball ha sigut la donació de 4000 grulles per a la Marató de TV3. Participar en aquest projecte ha suposat, a part de la satisfacció personal i col·lectiva de realitzar un treball conjunt, un mitjà per treballar aspectes que formen part del seu projecte de rehabilitació. Com a mostra us deixem els comentaris de què ha suposat la participació per a tres de les persones usuàries:
 
F.C.Ha sido un gran esfuerzo en equipo, estoy muy contento de haber aprendido algo nuevo y poder participar para ayudar a otras personas, para mi es una virtud i gratitud.
Cada  vez con más ganas hemos ido mejorando las técnicas.
Ha sido un placer.
 
D.C.:  Per a mi les grulles han estat  la meva salvació durant tot  aquest temps perquè he dedicat molt temps lliure a fer grulles.
 
Vaig voler aprendre a fer grulles. Vaig posar-hi voluntat. Quan vaig veure que m´estava  sortint amb perseverança i paciència, i que,  quantes més en feia  més agilitat i més  trucs sabia, més  millorava. La meva autoestima augmentava.
 
Ha estat un treball d’equip. Ens hem ajudat els uns als altres. Quan uns  estaven pintant els altres feien grulles. Cadascú intentava fer el que millor se li donava. La nostra motivació era fer  el  màxim possible de grulles cada dia i ,al final, poder arribar a les 4.000.
 
La força de voluntat la he utilitzat per ensenyar a fer grulles. Per  mi ha suposat  una dificultat  perquè em costava molt fer-ho.
 
Estic molt orgullosa de tot el que hem aconseguit i  de com ho hem aconseguit. Gràcies  per organitzar  aquestes iniciatives.
 
C.T.:
La experiencia de las GRULLAS me ha dado mucho placer.
He trabajado muchos aspectos. Sobre todo el de sentirme útil. He sentido un espíritu de compañerismo con mis compañeros, con los que hemos colaborado.
Los colores y las formas que se han ido creando son realmente bellas. Cada vez lo hemos mejorado.
 
Aprender y enseñar ha sido un sinfín de ideas nuevas y sorpresas inesperadas que venían de las GRULLAS “ volando”.
 
Nuestro deseo de ayudar se ha reforzado cada día pensando en el bien que hace nuestra colaboración.
 
Me alegro mucho de haber podido superarme y  haber encontrado esta actividad que tanto he disfrutado.
 
Las GRULLAS me han traído el vuelo hacia mi nueva vida en el camino que me dirijo.
Gracias a Blanca que es nuestra Terapeuta Ocupacional, ella nos anima, es genial.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES