Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El CSMC visita projectes que impulsen l’envelliment actiu a la comarca del Garraf

 
De la mà de l’agència de desenvolupament NODE Garraf, el CSMC (Clúster Salut Mental Catalunya) cerca noves col·laboracions amb projectes i entitats que impulsen l’envelliment actiu com a part del desenvolupament econòmic de la comarca.
 
El CSMC s’apropa al sector de l’envelliment de la mà de NODE Garraf, Agència de Desenvolupament, mitjançant la visita a diferents entitats de la comarca. Node és una entitat pública consorciada formada per administracions públiques i agents socials, que impulsa l’envelliment actiu com a part del desenvolupament econòmic de la comarca.
 
Isidre Also, director de Node Garraf, es va reunir amb l’equip directiu del CSMC i va explicar que, una de les accions que es plantegen dins del seu pla estratègic, és el treball en xarxa amb totes les institucions que es desenvolupen al voltant del sector de l’envelliment, específicament en termes de dependència i vida assistencial. En aquest sentit, ambdues entitats fan èmfasi en la necessitat de sumar col·laboracions.
 
L’Institut de Robòtica per la Dependència i Neàpolis, dos centres de referència
Com a part de la visita, es va tenir l’oportunitat de conèixer la Fundació Ave Maria, especialitzada en persones amb discapacitat intel·lectual, i el seu Institut de Robòtica per la Dependència (IRD), ambdós situats a Sitges.
 
Núria Pascual, directora general de la Fundació, i Yolanda Macías, responsable de formació externa, van explicar els projectes posats en marxa atenent a les necessitats dels i les usuàries del centre i, d’aquí, es van derivar d’altres en el camp de la intel·ligència artificial (IA) i de les plataformes digitals desenvolupades per l’IRD, dirigit per Joan Oliver.
 
En les instal·lacions de NeàpolisParc d’Innovació Tecnològica i Empresarial situat a Vilanova i la Geltrú, el Dr. Andreu Català, director del Grup de Recerca Centre d’Estudis Tecnològics per a l’Atenció a la Dependència i la Vida Autònoma (CETpD) i la Dra. Marta Díaz, així com altres investigadors del seu grup, adscrit a la UPC, ens van mostrar l’estat dels seus projectes en curs i dels desenvolupaments tecnològics en els quals estan treballant. La finalitat d’aquesta visita es va centrar a reactivar les col·laboracions i els projectes en l’àmbit de l’envelliment.
 
Col·laboracions en el marc del nou Care & Autonomy Living Lab
Un espai ideal per treballar conjuntament amb totes les entitats és el Care & Autonomy Living Lab (CALL), una iniciativa del CSMC, que acollirà projectes d’innovació tecnològica i social de l’àmbit de les neurociències, la salut mental i l’envelliment.
 
En aquesta línia, l’equip directiu del CSMC també es va reunir amb el Dr. José Augusto García Navarro, president de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia, i director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya per trobar línies de col·laboració que inclouen no només el CALL, sinó també la nova plataforma de formació i talent del CSMC, ‘Mind Excellence’, per a la capacitació dels i les professionals en l’àmbit de l’envelliment.
 
En definitiva, una visita molt profitosa, que marca l’inici de futures aliances que ens ajudaran a enfortir el sector de l’envelliment de forma transversal i multidisciplinària, i que reafirma el compromís del clúster per seguir oferint solucions en aquest àmbit.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES