Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Dia Internacional de les persones amb discapacitat

Reus celebra el Dia Internacional de les persones amb discapacitat el 3 de desembre amb la presentació de vídeos que donen veu al col·lectiu

La Regidoria de Benestar Social ha programat un cicle d’activitats organitzades per les entitats socials que treballen en l’àmbit de la discapacitat a la ciutat, des del dissabte 28 de novembre fins al divendres 4 de desembre. L’objectiu és commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra a tot el món el 3 de desembre, i aprofitar aquesta efemèride per a donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania sobre la importància de construir una ciutat inclusiva que promogui el benestar de tothom.
 
Enguany, de manera especial, durant l’acte institucional, que es farà avui, dijous 3 de desembre a les 18:00h al saló de plens de l’Ajuntament de Reus, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, presentaran catorze vídeos breus que donen veu a persones usuàries i professionals d’entitats que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat. Per acabar l’acte, també es visualitzarà un audiovisual de resum dels catorze vídeos. Els quinze vídeos també es podran visualitzar al canal YouTube de l’Ajuntament de Reus. Per tal de complir amb la normativa que marquen les autoritats sanitàries per evitar el contagi de la Covid, l’acte institucional es retransmetrà de manera gratuïta i oberta a tothom a través de l’enllaç següent: reus.cat/endirecte
 
La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, explica l’objectiu d’aquesta programació: «Enguany, volem retre un homenatge molt especial a les persones anomenades amb discapacitat, que en realitat, són persones amb la capacitat d’aconseguir fites extraordinàries i ho desconeixem. Una capacitat de superació extraordinària que han fet servir també per adaptar-se a la pandèmia, tot i ser un dels col·lectius més afectats per les noves mesures decretades, com mostren els vídeos que presentarem públicament a l’acte institucional».
 
El dijous 3 de desembre, en acabar l’acte institucional, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, presenciaran la il·luminació de color taronja de la façana del Gaudí Centre amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
 
Una celebració que vol sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que genera la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural. Un dia internacional que se celebra des de 1992, just després que s’acabés el Decenni de les Nacions Unides per a les Persones amb Discapacitat (1983-1992).
 
A més, també visitaran les dues exposicions programades al Centre Cívic del Carme amb creacions artístiques de les persones usuàries de l’Associació Salut Mental Dr. Francesc Tosquelles i amb fotografies dels tallers i activitats que realitzen al Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Pere Mata. Dues exposicions obertes a tothom durant el mes de desembre de les 8:00 les 22:00h. Les visites han de ser individuals o en grups bombolla i han de seguir les mesures de seguretat sanitàries previstes per evitar el contagi de la Covid.
 
Prèviament a aquest dia, el dissabte 28 de novembre, a la tarda, al Club Natacipalmiraó Reus Ploms, es va fer jugar el primer partit per la integració. Un partit d’hoquei entre l’Associació Supera’t i els Ploms. També es va fer en línia una xerrada organitzada per Aspercamp sobre “L’Asperger (TEA) i la discapacitat” a càrrec de Carles Vallvè, autor del blog socasperger.cat.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES