Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Reconeixement als professionals de recerca del Grup Pere Mata

Reconeixement als professionals de recerca del Grup Pere Mata pels guardons obtinguts durant 2013

El Grup Pere Mata ha realitzat un acte de reconeixement a 8 professionals que han obtingut diversos guardons i distincions per la seva activitat investigadora i als qui han llegit la seva tesi doctoral durant l’any 2013.

Concretament, es tracta de:

Xavier Labad Arias, premi a la millor tesi doctoral de la Sociedad Española de Psiquiatría Biológica i premi extraordinari de la Universitat de Barcelona pel seu treball d’investigació “The role of female gender and the reproductive cycle on the phenotypic expression of obsessive-compulsive disorder”. El treball tracta sobre les implicacions del gènere femení i del cicle reproductor femení en el trastorn obsessiucompulsiu (TOC). A més dels resultats obtinguts, la importància de la tesi radica en el fet que ha valorat aquest trastorn des d’un punt de vista multidimensional, és a dir, tenint en compte totes les categories o obsessions i compulsions que presenta la malaltia, mentre altres estudis previs les valoraven com a ítems separats.

Rosa Monseny Belda, que ha obtingut el premi extraordinari de treball final de màster URV pel seu treball "Avaluació de l’estil de vida, els hàbits alimentaris i la dieta en pacients amb un primer episodi psicòtic i en estats mentals d’alt risc".

Irene Moreno Fernández ha obtingut el Premi Societat Catalana de Psiquiatria 2012/2013 a la millor comunicació pel seu treball “Dèficits en la funció olfactiva en pacients amb un trastorn psicòtic incipient”, en el qual ha demostrat que els dèficits en la identificació i discriminació d’olors és un marcador de vulnerabilitat en pacients amb trastorn psicòtic i en població en risc d’evolució a psicosi.

Helena Torrell Galcerán, que ha guanyat el primer concurs de divulgació científica de la URV “Vols saber què investigo?” amb la seva exposició sobre "Esquizofrènia, energia i genètica". El jurat va destacar l’ús d’elements i recursos que enriqueixen el missatge i la capacitat de l’estudiant de fer entendre la malaltia, així com el rigor en donar a conèixer el contingut de la seva recerca.

Marta Creus Culubret, que ha obtingut un Diploma d’Honor pel Postgrau de Neuropsicologia Infantil d'Instituto Superior de Estudios Psicológicos (ISEP)

Rosa Gabernet Florensa, que va obtenir un premi accèssit pel pòster “Risc de suïcidi en pacients amb trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat” en la 9a reunió anual de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil.

Ana Hernández Fernández, per una qualificació cum laude de la seva tesi doctoral presentada a la Universitat Rovira i Virgili, amb menció europea, sobre “The relationships between the antecedents of childhood maltreatment and adult borderline personality disorder”, que tenia per objectiu l’adaptació a l’espanyol del principal instrument de mesura del maltractament en la infància: el Chilhood Trauma Questionnaire-Short Form (CTQ-SF).

Adela Masana Marín, que també ha tingut una qualificació cum laude per la seva tesi doctoral presentada a la Universitat Rovira i Virgili sobre “Ordre de naixement i risc per al trastorn per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat”.

L’acte de reconeixement ha comptat amb diverses ponències sobre l’activitat investigadora del Grup i d’una innovadora dinàmica participativa sobre la visió estratègica del futur de la recerca als centres del Grup Pere Mata.

Aquests investigadors de l’Institut Pere Mata formen part de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i del CIBERSAM (Centro de Investigación Biomédica en Red en el Área de Salud Mental), que aplega els 28 millors grups de recerca d’Espanya en Salut Mental.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES