Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Marinada viatja a través de la natura i el temps


El passat dijous dia 22 de maig, dins de la jornada de formació Matinal de la Coordinadora de Centres de Profunds de Catalunya, la Residència i CAE Marinada van presentar el projecte de la construcció d’un Túnel Sensorial  “Un Viatge a través de la Natura i el Temps”. Aquest és el nom que es va donar al Túnel Sensorial que vam construir a Marinada i que vam tenir en funcionament durant més de sis mesos l’any 2013. Consistia en un recorregut de més de 100 metres quadrats que permetia conèixer i descobrir les característiques pròpies i els atractius principals de la natura i del temps. Els sentits estaven envoltats de sons, olors, imatges, colors, textures, temperatures i sabors convertint el viatge en una experiència vivencial, sensorial i lúdica.

Amb aquest projecte es va voler commemorar els 10 anys de funcionament de la Sala d’Estimulació Multisensorial i Snoezelen a Marinada, com a centre pioner en la utilització d’aquest tipus d’estratègia terapèutica en persones amb Discapacitat Intel·lectual.

El Túnel va ser elaborat íntegrament pels usuaris i el personal de la residència durant dos mesos. Es van realitzar diverses excursions al bosc i a la platja per recollir el material utilitzat. També hi van col·laborar els voluntaris habituals del centre i alguns familiars dels residents.

“Els ulls necessiten imatges boniques i colors, el nas olors, les orelles sons i tons, la pell necessita el contacte amb objectes i sobretot amb la pell d’altres persones,... Hem de donar als sentits el que necessiten, per poder gaudir de la bellesa de la vida, per poder desenvolupar-nos sense obstacles i per poder assolir el màxim benestar i qualitat de vida.”
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES