Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Els resultats de l'estudi POMONA-ESP publicats a JARID

Després de diversos anys de treball i de recopilar dades sobre la salut de 953 persones amb discapacitat intel·lectual en una mostra representativa i aleatoritzada a Espanya, s'han publicat els principals resultats de l'estudi POMONA-ESP. En aquest estudi participa la Unitat d'Investigació en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament (UNIVIDD), de la Fundació Villablanca.
 
El títol de l'article és: "Health indicators in intellectual developmental disorders: The key findings of the POMONA-CAT project" / "Indicadors de salut en trastorns del desenvolupament intel·lectual: Principals resultats del projecte POMONA-ESP".
 
Entre els resultats es va trobar que malalties com la incontinència urinària, els problemes de salut oral, l'epilèpsia, el restrenyiment i l'obesitat van ser altament prevalents entre els participants; amb diferenciació de gènere en les prevalences per a certes afeccions, i edat i nivell de discapacitat intel·lectual com a factors de risc per a la malaltia. La sobremedicació va ser comuna en la mostra, i els fàrmacs van ser sovint prescrits sense indicació clínica o seguiment. Els autors també van constatar una manca d'informació rellevant important sobre la salut dels participants i una falta d'assessorament genètic adequat.
 
El Journal of Applied Research in Intellectual Disabilities (JARID) és una revista d'Regne Unit amb un factor d'impacte de 2.112 l'any 2016. Aquesta revista es troba en el primer decil de Rehabilitació i en el segon decil de Psicologia i Educació. En breu un article metodològic explicant el protocol de l'estudi serà publicat en aquesta mateixa revista.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES