Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Marinada recupera una Festa de les Famílies restringida per celebrar els 30 anys

 

Aquest dissabte 15 de maig, la Residència i Centre de Dia Marinada, del Grup Pere Mata, celebra 30 anys del seu naixement. Ho fa recuperant la Festa de les Famílies que l’any 2020 no es va poder celebrar per la pandèmia. Però aquest 2021, tot i que totes les persones residents i les treballadores estan vacunades contra la COVID19, la situació sanitària aconsella fer una Festa de les Famílies tancada, sense participació de familiars i només adreçada a residents i professionals.

Així, dissabte, durant tot el matí es realitzaran diferents activitats al jardí del centre per gaudir dels diferents espais exteriors d’una manera lúdica i divertida. Entre les activitats previstes hi ha gimcanes, manualitats, photo-calls, play-backs musicals, i fins i tot un partit de futbol. En acabar hi haurà un dinar conjunt de tots els usuaris i usuàries i treballadors i treballadores, amb el corresponent pastís d’aniversari.

Per commemorar el 30 aniversari del centre s’ha elaborat un logotip commemoratiu i un vídeo que repassa la trajectòria d’aquest recurs i que presenta el logo dels 30 anys.

Marinada 1991-2021

Avui Marinada és un centre de titularitat pública de la Generalitat de Catalunya per a atendre persones amb discapacitats intel·lectuals greus i profundes. Ofereix un servei residencial amb 74 places per a persones del col·lectiu esmentat que tenen necessitats de suport extens i generalitzat. També ofereix un Centre d’Atenció Especialitzada (CAE) amb 15 places.

Marinada va néixer l’any 1991 de la mà del llavors Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. L’evolució del centre per adaptar-se als canvis que s’han succeït durant aquests 30 anys (canvis socials, legislatius, laborals, tecnològics, terapèutics, etc.) no han alterat el principi bàsic que és l’essència de Marinada: millorar la qualitat de vida de les persones ateses.

Aquest objectiu ha estat sempre possible gràcies a la implicació, al compromís i a la professionalitat de les més de 80 persones treballadores del centre durant aquests 30 anys, i també gràcies a la confiança i a la col·laboració de les famíliesdels usuaris i usuàries. Tots i totes conjuntament han treballat incansablement per la millorar contínuai per a fer de Marinada un centre de referència en l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual severa i profunda.

En aquest sentit, Marinada ha estat pioner a Catalunya i referent en l’ús de l’estimulació multisensorial i l’snoezelen per millorar la qualitat de vida del col·lectiu que atén. Es tracta d’una intervenció integral, que proporciona a la persona estímuls sensorials en un entorn controlat per facilitar el seu benestar i la connexió amb el món que l’envolta. Aquesta tècnica d’intervenció és especialment útil per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones amb grans discapacitats, i que sovint presenten dificultats de relació amb el seu entorn.@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES