Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Activitats comunitàries i coneixement de l’entorn de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre

 
Finalitzem el mes de setembre i amb ell l’horari d’estiu. Durant aquests últims tres mesos, el Servei de Rehabilitació Comunitària d’Amposta hem pogut gaudir de sortides a la platja i a la piscina, aprofitant el bon temps, els recursos de la ciutat i les possibilitats que l’entorn ens brinda. Just per la situació que tenim, s’han plantejat durant el mes de setembre un parell de visites culturals que tot seguit us explicarem: l’Ecomuseu de Deltebre i Món Natura, totes dues al bell mig del Delta de l’Ebre.
 
L’Ecomuseu és un centre que ens va facilitar el coneixement i la interpretació el medi deltaic i les diverses formes de vida que s’hi veuen representades. Acompanyats d’un guia vam recòrrer diferents espais que representaven els ecosistemes més característics de la zona (llacunes, riu, ullals...). Vam poder entrar a una barraca típica feta de fang i palla i veure els estris que utilitzava antigament la pagesia.
 
Món Natura és un centre integrat de forma molt respectuosa al medi, al lloc on antigament hi havia les salines de sant Antoni, a la bassa de la Tancada. Ens va permetre entendre la formació del Delta, el cicle anual dels cultius, les arts de pesca tradicionals, el funcionament de les salines i també vam poder contemplar in situ, des de la zona habilitada per a l’observació, els flamencs.
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES