Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El psiquiatre Antonio Labad, nou president de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre

El Patronat de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre ha nomenat recentment el psiquiatre Antonio Labad com a nou president de la Fundació. Labad ha estat vinculat durant 47 anys a l’HU Institut Pere Mata on ha desenvolupat tasques assistencials, docents, investigadores i de gestió, ja que va ser director mèdic del centre des de 1999 i fins a 2011.

Antonio Labad va ser catedràtic de Psiquiatria de la Universitat Rovira i Virgili fins 2011 i vocal del Consell del Sector de Salut Mental a la Unió Catalana d’Hospitals, entre 1994 i 2010. També va formar part de comissions assessores del Servei Català de la Salut en temes de docència i assistència psiquiàtrica i de salut mental, fins al 2010.
 
El nou president de la Fundació ha treballat i treballa en aspectes relacionats amb la deontologia. Així, ha estat membre de la Comissió Central de Deontologia Mèdica fins 2017 ,des de la qual va participar en l’elaboració del Código de Ética y Deontología de la Organización Médica Colegial de Espanya, actualment vigent.
 
Actualment, Antonio Labad coordina un dels quatre grups que està elaborant i actualitzant el Codi Deontològic Català, per encàrrec del Consell del Col·legi de Metges de Catalunya, i és president de la Comissió Deontològica del Col·legi de Metges de Tarragona.
 
La Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre és l'operador que gestiona la Xarxa pública d'atenció a la Salut Mental a les Terres de l'Ebre, en diferents nivells assistencials i amb proximitat al medi familiar i social de les persones usuàries, fet que afavoreix la rehabilitació i integració dels pacient al seu entorn. L’activitat assistencial es regeix pel fonaments bàsics del model d’atenció del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES