Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Horticultura Terapèutica al Centre de Dia de Tortosa

El Centre de Dia de Tortosa de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre ha iniciat una nova activitat terapèutica amb els seus usuaris, l'horticultura terapèutica.

Des del passat mes de març s'ha iniciat la preparació i inici del cultiu ecològic com a nova activitat rehabilitadora dins del programa d'activitats del centre de dia. Aquest està ubicat en les proximitats del centre, cosa que facilita el desenvolupament de l'activitat.

L’horticultura terapèutica és el nom que es dóna al procés d’utilitzar l’horticultura, les plantes i el seu cultiu per ajudar en el desenvolupament dels individus.

El contacte amb la terra, les plantes i les dinàmiques vitals de l’hort tenen múltiples efectes que aporten beneficis en la millora de l’estat general de salut.

Prèviament a l'inici de l'activitat, els usuaris han hagut de realitzar una fase de formació i planificació del cultiu ecològic. S'han elaborat unes fitxes amb modalitat de lectura fàcil per facilitar la seva comprensió. L'àrea de cultiu, d'uns 300 m2, ha estat distribuïda en diferents parcel·les, on cada usuari es responsable de una d'aquestes.

El procés evolutiu del cultiu es registrat en un diari per realitzar un registre de les seves accions i de la seva evolució.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES