Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Sortida cultural de les persones usuàries del SRC Móra d'Ebre

 
El passat divendres, emmarcat en el Taller Sociocultural, es va organitzar amb les persones usuàries del Programa Bàsic del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Móra d’Ebre de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre (FPMTE), una sortida cultural al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova. Aquesta sortida, es va acordar a l’activitat d’Assemblea i es va organitzar conjuntament amb les persones usuàries i l’equip del SRC.
 
Vam realitzar una caminada, de baixa dificultat i intensitat, des del SRC de Móra d’Ebre fins al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova. Una vegada vam arribar al lloc, hem fet un petit esmorzar a la cafeteria de l’Estació de tren, i posteriorment hem anat a fer la visita guiada. El museu està concebut per donar a conèixer les antigues instal·lacions ferroviàries i la cultura i història ferroviària en un sentit ampli. El museu està gestionat pels voluntaris i voluntàries de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial, seguint el model de conservació patrimonial més estès a nivell europeu i mundial pel que fa a l’àmbit ferroviari. A part de la visita, va ser molt interessant, ens van explicar els projectes que realitzen conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya per oferir sortides ocupacionals de formació a persones en situació de desocupació i de vulnerabilitat social. Alhora ens van informar de la borsa de voluntariat i dels requisits per formar-hi part.
 
La sortida va ser molt profitosa, al desplaçar-nos caminant, vam poder gaudir del nostre entorn natural, i alhora, vam potenciar hàbits de vida saludables i la cura del medi ambient i fomentar la promoció de la cultura i història.
 
En definitiva, una experiència fantàstica, i per això us animem a què visiteu el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES