Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Comín: "la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre és el model que volem per tot Catalunya"

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, ha destacat que "la Fundació Pere Mata és el model que volem per tot Catalunya pel que fa als indicadors en l'atenció a les persones afectades per una malaltia mental".
 
El conseller ha dit aquestes paraules en el transcurs del seu parlament en la visita que ha fet a la Unitat Polivalent d'Amposta per celebrar els 10 anys de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre, i ha felicitat la Fundació i les Terres de l'Ebre per aquesta fita.

Comín també ha recordat que la salut mental és una prioritat per al Departament de Salut i ho ha exemplificat en el fet que mai des de 1980 el pressupost de salut mental ha crescut en 70 milions d'euros, que representa un increment del 30%. A més, ha destacat el model, pel fet que hi ha  "un consens de tots els actors sobre què volen fer en salut mental, que és el model comunitari".

En el torn de parlaments, la presidenta de la Fundació, Elisabet Vilella, ha elogiat l'equip professional de la Fundació per la seva vocació, professionalitat i entusiasme. També ha destacat l'aportació que ha suposat la Fundació a les Terres de l'Ebre, ja que ha significat la creació d'una xarxa integrada que inclou l'àmbit sanitari i social. Per últim,ha resaltat la bona relació amb els serveis territorials de la Generalitat a les Terres de l'Ebre.

Per la seva banda, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha mostrat la seva satisfacció per "la quantitat de recursos que tenim en salut mental a les Terres de l'Ebre", i ha dit que "és un gran orgull que la Unitat Polivalent estigui a Amposta", i ha reiterat el suport de l'Ajuntament a la Fundació.

Quant als professionals, la doctora Ana Belén Castellà ha fet un repàs de tots els serveis que es donen i l'evolució de la Fundació, mentre que també s'han fet  dues taules rodonese en què han participat el doctor José M. GonzálezPere Cabanes, terapèuta; la psicòloga clínica Antònia Forteza, i l'infermera Lídia Sarrió que han explicat el funcionament dels diferents serveis des de la seva òptica professional.
 
En les taules rodones també han participat Eduard Rullo, de l'associació  Poco a Poco, de persones afectades per una malaltia mental, i Francisco Moya, secretari de l'Associació Salut Mental de les Terres de l'Ebre, que han exposat també la seva experiència com a familiars d'usuaris dels serveis de la Fundació.

Per acabar la seva visita, el conseller ha fet una visita als diferents serveis de la Unitat Polivalent. A la seva arribada, el gerent de la Fundació, Enric Cardús, i el director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó, han explicat a Antoni Comín, mitjantçant plafons, la xarxa sanitària i social de la Fundació a les Terres de l'Ebre, així com la resta de serveis que ofereixen les diferents entitats del Grup Pere Mata a la resta del territori català en l'àmbit de la salut mental i la dependència, així com la tasca docent universitària i de recerca que es realitza


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES