Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L’exposició-taller “Biblioteques i Salut Mental” clou les activitats del trimestre

 
Amb l'exposició-taller “Biblioteques i salut mental” tanquem les activitats d'aquest trimestre a Sant Carles de la Ràpita, passant per diferents biblioteques de les Terres de l'Ebre, com el Perelló, Jesús, Santa Bàrbara i Camarles.
 
Hem gaudit de la presència de públic adolescent de les diferents Institucions d'Educació Superior (IES), amb els que s'han compartit i treballat les diferències de gènere i les manipulacions mercantils del cos i la imatge, i com tot això es pot acabar expressant amb trastorns de la conducta alimentària.
 
El taller dinàmic i interactiu consta en primer lloc d’una exposició amb diferents quadres, on es poden observar les diferents manipulacions que experimenten els cossos, i on els adolescents poden observar aquestes mutacions i transformacions amb els efectes secundaris que tot plegat comporta, principalment en les dones. En finalitzar aquest recorregut, la infermera Lídia Sarrió Colas, del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre intervé amb una xerrada participativa sobre les conductes i la relació que tenim amb el menjar i com aquestes conductes ens poden afectar la salut.
 
L'experiència de l'exposició-taller ha estat molt enriquidora per als/les adolescents, professorat i personal de les biblioteques, i també per a les professionals que han impartit aquesta activitat. Es vol ressaltar l'enriquiment, implicació i interès actiu de tots els assistents.
 
A més, és satisfactori, per a la disciplina infermera i professionals que treballen amb la salut mental, saber que a partir d'aquests tallers es poden despertar neguits i iniciatives que fan que els/les alumnes engeguen projectes juntament amb el professorat, i que integrat dintre de les assignatures i també a nivell comunitari, continuen treballant amb aquests temes tant interessants i enriquidors.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES