Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La Fundació Pere Mata i la Diputació de Tarragona col·laboren per la conservació dels Espais Natural

"Encabida amb la convocatòria de subvenció anual de la Diputació Provincial de Tarragona Subvencions espais naturals Entitats Socials Fundació Pere Mata ha realitzat el projecte denominat: “CONSERVACIÓ PER A L'ÚS PÚBLIC I RESTAURACIÓ DE L’HABITAT NATURAL DELS ULLALS DE BALTASAR I ACOTACIÓ DE ZONES D’ANIUAMENT DE LA PLATJA DE LA MARQUESA”.
 
Les actuacions han sigut durant el període primavera-estiu durant quatre mesos. La problemàtica era un estat de conservació deficient degut, en primer terme, a què en el seu inici era una zona parcel·lada que la gent utilitzava com a horts, aquesta situació va donar peu que es plantés tota mena de plantes ornamentals,  hortalisses, arbres fruiters i tropicals provocant la desnaturalització de la zona i donant tot el protagonisme a les plantes al·lòctones. Això fa que encara s’hagin pogut trobar brots de Figueres, cítrics, etc. Cal afegir que la intervenció de la mà humana també s'ha de tenir en compte que hi ha espècies invasores que porten centenars d’anys a la zona i ja estan completament adaptades a les característiques edàfiques de l’entorn, essent molt difícil mantenir-les controlades i posant en perill la proliferació de les espècies endèmiques. Malauradament, a tota aquesta situació s’ha d’afegir els mesos de pandèmia que no han permès realitzar un manteniment acurat de la zona. Aquesta situació ha comportat que la vegetació creixi de manera descontrolada ocupant espais de pas al públic i molt especialment donant peu a què les espècies invasores de la zona proliferin sense impediment.
 
També s’ha treballat a l’acotació de zones d’aniuament a la platja de la Marquesa per tal de preservar la proliferació de les aus marines donat que en fer el niu a les dunes, estan exposades a qualsevol tipus de dany, tant de manera directa com indirecta.
 
Amb aquest projecte s’ha donat feina a quatre persones amb Trastorn Mental Sever amb un temps d’ocupació de 4 mesos.
 
Aquestes dades que certifiquen que aquests tipus d’actuacions són un èxit, no només amb ocupació, també amb resultats permanents que apropen el medi natural a les persones que resideixen i visiten les Terres de l’Ebre.”
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES