Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Exposició fotogràfica sobre el Servei Prelaboral de la Fundació Pere Mata

Dimecres, 11 d’octubre, a les 10.30 h, al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10 de Reus) s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “Retalls d’un canvi”, sobre el Servei Prelaboral de la Fundació Pere Mata, que es podrà visitar durant una setmana.
 
L’exposició vol mostrar la metamorfosi de la persona usuària del servei prelaboral en àmbits diversos, des de les habilitats socials a les emocions, fins arribar a la contractació laboral. Per aquest motiu hem volgut representar tot aquests procés de vida de les persones fins arribar a la inserció d’aquestes, amb el fil conductor del currículum ascendent dins la safata que representa l’escalada al món laboral fins aconseguir la contractació.
 
Superant tots els obstacles des de l’acceptació de la malaltia, l’estigma, el fet de sentir-se perdut, fins a l’arribada al servei prelaboral on es crea un canvi amb el treball en equip, l’acompanyament, l’alegria, la responsabilitat i un llarg etc
 
Per tot això, l’acte inaugural de l’exposició servirà per explicar la tasca que es realitza des del Servei Prelaboral a través dels seus professionals, però també per conèixer de primera mà l’experiència i les vivències d’algun dels usuaris del Servei.
 
Com funciona el Servei Prelaboral?
El Servei Prelaboral de la Fundació Pere Mata a Reus és un servei social d’intervenció en persones amb Trastorn Mental Sever, estabilitzades i compensades de la seva malaltia, per tal de procurar la seva capacitació i habilitació per iniciar un itinerari d’inserció laboral, ja sigui en empresa ordinària o en treball protegit. Actualment, a més del centre de Reus (amb 35 places) també n’hi ha un altre a Amposta (de 15 places).
 
El perfil dels usuaris/es és el de persones amb edat laboral, a partir de 16 anys, amb alguns dels diagnòstics en la definició dels Trastorns Mentals Severs (TMS) i amb possibilitats objectives d’inserció sociolaboral.
 
Els programes que es realitzen incloure, entre d’altres, activitats per treballar els hàbits i habilitats laborals; formació específica pel lloc de treball i entrenaments; noves tecnologies, tècniques específiques de recerca de feina; habilitats socials; autoestima i motivació; hàbits personals i saludables; hàbits d’autonomia; d’habilitats d’organització; educació per la salut en el treball; actualitat; grups de paraula; taller de cinema; treball en equip; i activitats formatives certificades dins dels Serveis de la Comunitat (com ara cursos del Consorci de Normalització Lingüística).


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES