Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Programa de Suport a l'autonomia a la pròpia llar aten més de 100 persones


El Programa de Suport a l'Autonomia a la Pròpia Llar (PSAPLL) de la Fundació Pere Mata, durant l'any 2016 ha superat la xifra de 100 persones ateses entre el Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.
Fundació Pere Mata va començar a prestar el PSAPLL l'any 2008, atenent a 16 persones.
 
El PSAPLL és un recurs dins la cartera dels serveis d’habitatge de la Fundació Pere Mata. És un programa individualitzat, que es presta en el propi domicili de la persona beneficiària i que té com a objectiu contribuir en el desenvolupament de la persona en les activitats de la vida diària, tant en la seva llar com en la comunitat, possibilitant la seva autonomia. El programa va adreçat a persones amb Trastorn Mental Sever que viuen en el seu propi domicili (de propietat o de lloguer), sols, en família o amb altres companys (fins un màxim de 4 persones amb PSAPLL en el mateix domicili, sempre i quant les persones amb les que convisqui tinguin certificat de dependència o discapacitat) i que necessitin suport personal per al desenvolupament de la vida autònoma.
 
L’equip de PSAPLL compta amb 30 professionals, coordinats amb la xarxa de salut mental. El personal d’atenció directe és el que es desplaça als domicilis particulars de les persones beneficiàries per tal de treballar el seu pla d’atenció personalitzat. Es dóna suport a la persona en les activitats d'organització de la vida quotidiana: alimentació, cura de la salut i utilització dels sistemes de protecció, així com en altres aspectes relacionats amb la capacitació, les competències i les habilitats socials per a millorar la convivència, les relacions socials i la participació.
 
El fet de poder prestar el suport en el propi domicili, individualitzant les intervencions, permet que la persona no es descontextualitzi i pugui mantenir la seva xarxa natural de recolzament, disminuint o retardant la necessitat d'altres recursos de més suport tant a nivell social com sanitari.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES