Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L’horticultura terapèutica a la residència per a la gent gran Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig

Arriba la tardor i anem preparant noves actuacions i activitats dins la nostra Residència Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig. Enguany, i continuant amb el projecte de l’hort que vam iniciar ara fa tres anys, hem volgut aprofundir més en aquest aspecte.
 
L’horticultura terapèutica ens aporta molts beneficis a nivell personal, ens ajuda a moure’ns i a combatre el sedentarisme, ens genera il·lusió i iniciativa.
 
Amb els treballs de l’hort, millorem la nostra autoestima i gestionem la pròpia ansietat. Tal i com està marcada l’implementació del projecte, anirem de la mà de bons professionals que ens guiaran i ens mostraran les eines necessàries per, d’aquí a uns mesos, poder continuar sols amb unes bones bases apreses.
 
L’empresa Punt ECO de Lleida és l’encarregada de dur a terme aquesta tasca. Realitzarà uns tallers de formació teòrica i pràctica als professionals implicats en el projecte, educador social, psicòloga, terapeuta ocupacional entre d’altres, que ens servirà per poder adquirir nous coneixements per transmetre als nostres residents.
 
L’horticultura terapèutica ajudarà als padrins a planificar-se, seqüenciar accions, manipular les eines pròpies de l’hort, identificar les diferents plantes i reconèixer el seu cicle de creixement, aprenentatge d’una rutina… A nivell social també hi hauran moltes millores, com ara les habilitats socials, la gestió del conflictes, afavorir el treball en equip, millora en l’autonomia i fomentar el valor de la responsabilitat.
 
Aquesta primera fase, que durarà uns tres mesos, es realitzarà en les noves taules de cultiu ubicades en la terrassa de la primera planta, al costat de la Unitat de Convivència. Aquestes taules estan pensades per poder cultivar i treballar l’hort d’una manera còmoda i segura i adaptades a la gent gran amb problemes de mobilitat. Ja de cara a l’any vinent, ampliarem l’espai i la producció a la zona de l’hort gran de la nostra Residència.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES