Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Servei Comunitari amb l’alumnat de tercer d’ESO

La Fundació Pere Mata i Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre entitats col·laboradores d’un nou projecte de ‘Servei Comunitari’ amb l’alumnat de tercer d’ESO de l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta.

El dimecres 2 d’abril de 2014, a les 19 hores, es va realitzar l’acte de presentació de la implementació d’aquest nou projecte de ‘Servei Comunitari’.

Es tracta d’un pilotatge dissenyat pel Departament d’Ensenyament en què 100 centres d’educació secundària de tot Catalunya han incorporat una nova assignatura a l’ESO durant el present curs acadèmic. Aquesta iniciativa s’ha dut a terme amb l’objectiu d’incorporar l’acció social i el voluntariat dins del currículum obligatori de l’alumnat de secundària obligatòria.

El desconeixement de les diverses patologies mentals, la necessitat de desestigmatitzar-les i d’apropar la societat les persones amb malaltia mental han estat l’embrió del projecte “Aprenem a reciclar amb la Fundació Pere Mata”, el qual implica els usuaris i usuàries de la Llar-Residència Fundació Pere Mata i del Centre de Dia de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre i setze alumnes de l’IES Ramon Berenguer IV d’Amposta.

L’alumnat basa el servei en un taller en què s’ha parlat de la tècnica de reciclatge de materials a través de l’ús de les TIC, utilitzar les noves tecnologies entre els usuaris i el disseny d’un blog que recull la recerca i el posterior muntatge d’objectes reciclats. Els nostres usuaris van fer una valoració molt positiva de la participació en el projecte.

L'acte ha comptat amb la presència del Director Territorial d’Ensenyament a Terres de l’Ebre, Antoni Martí, la Dra. Cristina Vila, Directora Mèdica de Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre i de tota la comunitat educativa.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES