Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Trastorn límit de personalitat: intervenció en crisi


Els residents de Psiquiatria, Psicologia Clínica i Infermeria en Salut Mental que realitzen la seva formació a l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM) porten a terme a la Unitat Docent un Programa de Formació Multiprofessional que dura des d’octubre fins a juny. Aquesta setmana Sònia Setó, psiquiatra adjunta de la Unitat d’Aguts del nostre centre, presentarà el taller “Trastorn límit de personalitat (TLP): intervenció en crisi”.

El tractament del TLP és un dels reptes més difícils amb que es troben la Psiquiatria i la Psicologia. Els pacients amb TLP poden presentar una gran variabilitat de símptomes que van des de la clínica depressiva fins a la conducta suïcida, passant per la clínica autorreferencial. Aquests símptomes fluctuen, però la seva severitat és molt important ja que amb freqüència alteren greument les relacions interpersonals, l’activitat laboral, la qualitat de vida i la capacitat per rebre una assistència psiquiàtrica adequada.

Tot i que el tractament d’aquests pacients es du a terme fonamentalment a nivell ambulatori, existen situacions (autoagressions, amenaces autolítiques, alteracions conductuals greus...) que poden requerir d’un abordatge en règim d’hospitalització. Durant el taller es revisaran els criteris d’ingrés en una unitat d’Aguts així com la intervenció en crisi a través de casos clínics.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES