Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Sortida per fomentar la integració dels usuaris de l’SRC el Vendrell amb la cultura vendrellenca


El passat dijous 12 d’agost es va realitzar la sortida cultural Descobreix el Vendrell, visita guiada per part del Museu Deu. Durant el recorregut, s’han pogut visitar indrets emblemàtics del Vendrell i gaudir de la seva màgia.
La gran majoria dels participants de l’activitat són de la població o de rodalies; tot i així es va identificar que hi havia un cert desconeixement -per les raons que siguin- sobre la cultura i història de la vila. El fet de poder entendre l’evolució i transformació de la població que acull el seu recurs de salut habitual, ha estat clau per ells a fi de poder identificar-se com a un membre més del territori.
El fet de poder sentir-se partícips i coneixedors de l’ambient que els envolta, afavoreix el sentiment de pertinença, contribueix a generar seguretat, cura i estima de l’entorn on les seves vides es desenvolupen habitualment.  
Pertanyer i sentir-se membre d’una cultura -no només des de la inclusió sinó des de la implicació social i comunitària- afavoreix l’arrelament, generant una identitat individual i col·lectiva.
Sentir-se un participant més de la xarxa social contribueix a generar sentiments d’orgull, ens dona valor com a persones, incrementa la seguretat i l’autoestima.
Al finalitzar els usuaris van valorar la visita com a molt positiva i enriquidora. 
 


Afegir nou comentari a l'article
   Nick :
   E-mail :
No serà vist per la resta d'usuaris
   Títol* :
   Comentari* :
  Notificar-me per mail els nous comentaris de l'article.
   Imatge de seguretat* : Introdueixi el text de la imatge :
@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES