Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca exposa la seva experiència amb l'FP Dual a la Xarxa de Televisions Locals

 
El director mèdic de Villablanca, Francisco Aguilera, ha explicat l'experiència del centre amb l”FP Dual en la tertúlia d'economia domèstica del programa matinal «Ben trobats», que produeix la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya i que emeten en directe cada dia 26 televisions locals d'arreu del país.
 
En la seva participació en el programa, Francisco Aguilera ha fet especial incidència en l'oportunitat que suposa per als joves formar-se mitjançant la pràctica laboral en l'empresa, i més si es té en compte que els usuaris de Villablanca pateixen greus discapacitats i requereixen una dedicació professional específica. A més, el director mèdic del centre ha expressat la importància per a l'empresa de poder formar els joves segons els requeriments que necessita per tractar acuradament uns usuaris que presenten un grau de complexitat molt important.
 
Villablanca ha estat el primer centre de Catalunya en subscriure un conveni amb el Departament d'Ensenyament per a desenvolupar l'FP Dual en el sector d'atenció a la dependència. El programa es desenvolupa amb l'Institut Gaudí de Reus i en una primera fase 13 alumnes del centre van realitzar les pràctiques a Villablanca i, entre aquests, es van seleccionar les 5 persones que han fet l'FP Dual i, per tant, han realitzat part de la seva formació al centre de treball i han rebut una remuneració per la feina desenvolupada.
 
Francisco Aguilera ha valorat molt positivament el desenvolupament del projecte i, especialment, la coordinació contínua i la comunicació fluïda amb l'Institut Gaudí, així com l'important progrés dels aprenentatges dels alumnes.
 
Altres fortaleses del projecte que ha destacat són que:
  • els tutors coneixen molt bé als alumnes, han establert una relació de confiança, i són capaços de veure les fortaleses i les debilitats de l’alumnat.
  • els alumnes es troben en una relació de confiança i formen part de l’equip de treball, com un professional més, però sempre amb la reflexió que és una persona que esta estudiant.
  • l’empresa troba professionals a mida i altament preparats.
 
 

El link al programa http://www.xiptv.cat/ben-trobats/capitol/fp-dual
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES