Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Presentació tesis doctoral sobre el Trastorn Límit de la Personalitat

El 12 de juny Ana Hernández Fernández, psicòloga que va disfrutar d'una beca predoctoral del Departament d'Universitats de la Generalitat de Catalunya al nostre centre, va presentar la tesi doctoral: Les relacions entre els antecedents de maltractament en la infància i el trastorn de personalitat límit adult. Directors: José Alfonso Gutiérrez-Zotes i Antonio Labad Alquézar. Programa de Doctorat de Psiquiatria Genètica i Ambiental del Departament de Medicina i Cirurgia de la Universitat Rovira i Virgili.
 
La tesi, amb Menció Europea, va comptar amb els membres del tribunal: Víctor Pérez Solà (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau), Joan de Pablo Rabassó (URV; HPU Institut Pere Mata) i Gitta Jacob (Universitat de Freiburg, Alemanya) .
 
La doctoranda va obtenir la qualificació de Cum Laude
 
La tesi va tenir com a objectiu l'adaptació a l'espanyol del principal instrument de mesura del maltractament en la infància, el Childhood Trauma Questionnaire-Short Form (CTQ-SF). El maltractament en la infància es relaciona amb l'estil educatiu parental en pacients amb trastorn de la personalitat i distímia. Hi ha una associació entre certs tipus d'abús en la infància i el trastorn límit de la personalitat.
 
S'ha adaptat a l'espanyol el millor instrument de mesura del maltractament en la infància, el CTQ. Diversos tipus de maltractament es relacionen amb el trastorn límit de la personalitat.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES