Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Marinada inaugura elements esportius per a discapacitats intel·lectuals

La Residència i Centre de dia Marinada, del Grup Pere Mata, inaugurà dissabte 15 de maig la nova zona esportiva que ha creat al jardí del centre amb elements específics per a discapacitats intel·lectuals, entre els quals destaca un gronxador per a cadires de rodes, que és un prototip mundial.

Aquest gronxador s’adapta a qualsevol tipus de cadira i es pot utilitzar fàcilment. És un invent de Joseph Font, de l’empresa Handycat, que ho comercialitza i és el primer gronxador que es posa al mercat amb aquestes característiques. Els usuaris del centre no tenen la capacitat de poder-lo utilitzar de forma autònoma però si amb l’ajut del personal i també dels familiars.

Al jardí també s’ha instal·lat un llit elàstic però amb protecció lateral adaptada per a adults, així com un armari amb elements de jocs simples per a l’exterior.

La idea és que a banda de poder utilitzar aquests elements esportius com a forma de treball per part dels professionals, les famílies també puguin gaudir-ne quan visiten els seus familiars residents i així oferir-los una nova manera de compartir experiències gratificants.

Cal tenir en compte que sovint la dificultat està en trobar elements adaptats i engrescadors, ja que per un costat s’han d’ajustar al tamany i força d’un adult i, per un altre, a la mentalitat d’un jove.

La creació d’aquest espai esportiu exterior respon a la necessitat de treballar tècniques d’estimulació multisensorial i activitats esportives simples per millorar les greus dificultats sensorio-motrius que acostumen a patir les persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, la creació de la zona esportiva adaptada se suma a altres recursos que la Residència i Centre de dia Marinada ha posat en marxa en els últims anys, com ara la Sala d’Estimulació Multisensorial o la Sala de Psicomotricitat amb el vestibulador, entre altres.

Festa de  la Familia Marianda, maig2010La Festa de la Família
Aquesta zona esportiva adaptada es va donar per inaugurada durant la Festa de la Família de la Residència i Centre de Dia de Marinada, que aquest any va coincidir amb els 19 anys d’entrada en funcionament del centre.

La festa s’inicià a les 16.30 h de la tarda amb la rebuda a les famílies. Hi va haver una exposició de treballs artístics fets pels propis usuaris de centre per presentar-se al concurs Nous Genis.

A les 17:15 h el “Coro rociero mezcla de raices” va cantar per als assistents, i a les 17:45 h es va celebrar l’acte institucional amb l’assistència de Rosa Garrido, regidora delegada de l’Àrea de Benestar de l’Ajuntament de Reus; Ernest Aymamí vicepresident del Consell Comarcal i representant del Consell Esportiu del Baix Camp; Isabel Solà, adjunta al director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat a Tarragona; M. Josep Delor, representant de la Fundació Pere Mata, i Francisca Chavero presidenta de l’Associació de Familiars de Marinada.

A les 18:15 h van començar els aspectes més lúdics amb l’actuació musical a càrrec de pares i dels usuaris de Marinada amb el suport del personal cuidador. Simultàniament pel jardí del centre hi havia nflables gegants. La festa es va tancar a les 20:00 h.

Marinada és un servei de titularitat pública de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, que atén a persones amb disminució psíquica severa i profunda. El centre disposa de 74 places de residència i 15 de centre de dia. La gestió d’aquest servei es duu a terme des de l’entitat Fundació Villablanca, que pertany al Grup Pere Mata.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES